Gluten

Gluten är inte mitt  special-ämne direkt, men anser att det behövs mer info om det.


Proteinet gluten finns i: Vete, råg, korn, havre, dinkel, spelt, kamut och rågvete.

 En brödsmula räcker för att det skall uppstå en skada. Var därför noga med
- att inte hantera vanligt mjöl i närheten av den glutenfria maten.
- att förvara glutenfritt bröd väl avskilt från vanligt bröd
- att skära det glutenfria brödet med ren kniv
- att ha särskild smörask och smörkniv (vid bredning av vanligt bröd fastnar brödsmulor på kniven, dessa överförs sedan till det glutenfria brödet)
- att inte baka glutenfritt bröd samtidigt eller efter vanligt brödbak (det finns mjöldamm i luften som då hamnar i det glutenfria brödet) använd bakplåtspapper och särskild brödform så är du säker.

För mer info om gluten och vad som innehåller/kan innehålla proteinet, kolla in http://allergimat.com, som även är källa för texten ovan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0