Mjölkfria kladdkakemuffins

Dessa har jag gjort typ 100 ggr och de uppskattas massor av de som smakat. Kan även ge inspiration till den som vill göra kladdkaka men inte har passande form med löstagbar kant för det.


10 - 20 muffins (beroende på hur stora du vill ha)

100 g mjölkfritt margarin/oljebaserad produkt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Bullformar

Sätt ugnen på 175°. Om du har hårt margarin: smält smöret i en kastrull. Annars mät bara upp* och häll i en bunke.  Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll i smeten i bullformarna (som du förhoppningsvis ställt på en ugnsplåt innan).  Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min.



OBS: Tänk på att kakan/smeten/muffinsen expanderar i ugnen, så fyll bullformen max till hälften med smet. Exempel på för mycket smet kan skådas i bilden, i muffinen längst till vänster


*Ett tips, om du köper t ex Becel eller annan flytande/oljebaserad produkt (som är önskvärt i detta recept) så är 1 dl = 90 gram. Bara att sätta igång matte-generna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0