Räkor med hemmagjord aioli
Detta är min nya last:
Räcker till 1 - 3 personer beroende på aptit.
Räkor. Så många du vill äta.
3 äggulor
1-2 vitlöksklyftor
2,5 dl majonäs
1 krm salt
1 tsk paprikakrydda
Blanda äggulorna med majonäsen. Rör om. Pressa vitlöken, ha i tillsammans med salt och paprikakrydda. Rör om tills allt blandat sig till en fyllig sås. Låt gärna kallna i kylskåpet ett tag innan servering.
Skala räkorna. Doppa dem i aiolin. Njut.
Inte svårt. Inte jättenyttigt men betydligt bättre än allt socker man stoppar i sig i och med godis.
Och sjuuukt gott!
Det är alltid godare med färska räkor, men tänk på att frysta inte är så hemskt heller, bara man har tid att tina dem. Frysta utan skal är absolut inte att rekommendera, väl då hellre att göra tilltugget någon annan gång, med hela räkor.
Räcker till 1 - 3 personer beroende på aptit.
Räkor. Så många du vill äta.
3 äggulor
1-2 vitlöksklyftor
2,5 dl majonäs
1 krm salt
1 tsk paprikakrydda
Blanda äggulorna med majonäsen. Rör om. Pressa vitlöken, ha i tillsammans med salt och paprikakrydda. Rör om tills allt blandat sig till en fyllig sås. Låt gärna kallna i kylskåpet ett tag innan servering.
Skala räkorna. Doppa dem i aiolin. Njut.
Inte svårt. Inte jättenyttigt men betydligt bättre än allt socker man stoppar i sig i och med godis.
Och sjuuukt gott!
Det är alltid godare med färska räkor, men tänk på att frysta inte är så hemskt heller, bara man har tid att tina dem. Frysta utan skal är absolut inte att rekommendera, väl då hellre att göra tilltugget någon annan gång, med hela räkor.
Kommentarer
Trackback